Каталог

Секрети монтажу

Продовжуємо розкривати вам секрети монтажу віконних систем.

 

Неправильне встановлення пластикових вікон може звести нанівець всі зусилля.

 

Як цього уникнути?

 

Тривалість та зручність експлуатації вікон із ПВХ та алюмінію залежать від того, наскільки професійно буде проведено їх встановлення.

 

Неправильно встановлені пластикові вікна через 2-3 місяці вже почнуть доставляти незручності та позбавлять комфорту.

 

Не всі дефекти можна виявити відразу (продування, зазори, усадку). Монтажні бригади Віконного Стандарту, які мають необхідний досвід та кваліфікацію, проводять якісну роботу та надають гарантію.

 

Ми пропонуємо розглянути часті помилки на всіх етапах монтажу, які на наш досвід сервісного обслуговування, допускають дилетанти:

 

❌ Підготовка отвору - її не роблять або роблять неправильно. Це призводить до відшарування матеріалів монтажного шва від отвору і, як наслідок, продування, промерзання, скорочення терміну служби конструкцій. Неправильне встановлення та фіксація вікна в отворі призводять до просідання конструкції за рівнем.

Використання тонких пластин для гіпсокартону замість спеціалізованих. Тонкі кріплення не призначені для таких навантажень. Бажання заощадити обернеться додатковими витратами та заміною віконних конструкцій вже за рік-два.

Поганий демонтаж - залишки рам та кріплення попередніх конструкцій заважають установці нових та зводять нанівець дію піни та герметиків. Знепилювання, зволоження та ґрунтовка забезпечують надійне зчеплення поверхонь, запобігаючи протягам та утворенню льоду на вікні.

❌ Використання неправильних підкладок - часто замість сухої деревини або пластику використовують: каміння, шматки бетону, бруса, ганчірки, пластикові обрізки. Після цього в процесі експлуатації вікно на таких підкладках просідає: з'являються тріщини та інші дефекти. Про якісну тепло-, волого- та шумоізоляцію при використанні конструкції в такому разі й мови бути не може. Установка вимагає дотримання всіх розмірів та пропорцій.

Неправильне забезпечення монтажного шва - як правило, монтажний шов повинен складатися з трьох шарів: (зовнішній, центральний та внутрішній). Часто зовнішній шар (стрічка, герметик чи штукатурка) не роблять зовсім чи роблять погано. Тому через рік-два піна повністю втрачає ізоляційні та теплозахисні властивості, кришиться. Внутрішній шар (стрічка або герметик) також часто не роблять, що призводить до руйнування піни зсередини. Але варто згадати, що внутрішній шов, на відміну від зовнішнього, не завжди потрібен. Його накладають лише при обробці укосів вологими матеріалами: штукатуркою для зовнішніх робіт та гіпсокартоном.

❌ Недбале оздоблення укосів - найчастіше встановлюють укоси, вирізані зі шматочків матеріалу. За умови якісного нанесення герметика шви можна надійно захистити від дії вологи. Однак основна технологія передбачає моноліт укосів без розрізів, розривів та тріщин, інакше не уникнути появи плісняви ​​та конденсату. Правильне встановлення укосів забезпечує надійну вологоізоляцію.

Недостатнє регулювання віконних механізмів - використання відкиду, повороту та мікропровітрювання часто утруднене через незмащені або нерегульовані механізми. Відсутність щільного притиску стулки до рами може призвести до продування в зимовий час, утворення конденсату або льоду. І навпаки, дуже щільний притиск може призвести до виходу з ладу фурнітури.

 

Наші монтажні бригади проводять попередню підготовку із заміни вікон за наступною схемою:

1️⃣ демонтаж старих вікон

2️⃣ видалення залишків рам, кріплень

3️⃣ закладення великих ям, кратерів в отворі

4️⃣ якісне знепилення поверхні

5️⃣ просушка (у зимовий період)

6️⃣ зволоження поверхні (при роботі з відповідними матеріалами)

7️⃣ грунтування поверхні отвору

 

На сьогоднішній день Віконний Стандарт пропонує якісне сервісне обслуговування віконних конструкцій. До нас можна звернутись, якщо гарантія не діє чи закінчилася.

 

Більше про наші послуги за посиланням ➡️ Сервісне обслуговування

 

Вибирайте лише якісні матеріали та чесні компанії для економії нервів та засобів, а також збереження здоров'я близьких.

Секрети монтажу

Цікаво прочитати

Наші контакти

logo

Як ми працюємо

пн-пт: 09:00 – 18:00
сб-нд: вихідний

logo

КИЇВ - Відділ підтримки клієнтів

м. Київ, вул. Ялтинська, 10/14

logo

ЧЕРНІГІВ - Відділ підтримки клієнтів

м. Чернігів, вул. П’ятницька, 7

logo

Відділ по роботі з дилерами

м. Київ, бульв. Марії Приймаченко, 8-Б, офіс 1

logo

Відділ сервісу та рекламацій

м. Київ, вул. Ялтинська, 10/14

Відправити нам повідомлення

Зробіть вибір
Telegram Viber Viber