Каталог

ЧОМУ «ЗАПОТІВАЮТЬ» ВІКНА І ЯК З ЦИМ БОРОТИСЯ?

Металопластикові вікна дуже герметичні конструкції. Після встановлення таких вікон повністю припиняється природний повітрообмін у приміщенні. При старих дерев'яних вікнах приплив свіжого повітря здійснювався через щілини в рамах, що не щільно прилягають до скла. Кімната автоматично провітрювалася без Вашої участі.

Тепер після встановлення нових ПВХ вікон спосіб вентиляції в приміщенні кардинально змінюється. Приплив повітря ззовні припиняється, при цьому страждає витяжка, стає задушливо. Сильно підвищується вологість повітря до появи водяної пари. На склопакетах утворюється конденсат, а на укосах розвивається пліснява.

Ваше здоров'я та самопочуття безпосередньо залежить від мікроклімату у Вашому будинку. ГОСТа30494-96 та СНІП 2.04.05-91 регламентують показники мікроклімату у житлових приміщеннях. Згідно з цими стандартами, вологість повітря має бути в межах 30-45% при температурі 20-22° С. Для правильної експлуатації Вашим вікнам необхідний саме такий режим.

Щоб уникнути запотівання вікон та підтримувати оптимальний рівень вологості, рекомендується:

  • Періодично провітрювати приміщення. Найчастіше відкривайте вікна, особливо вранці та ввечері. Можна використовувати спеціальні вбудовані системи для провітрювання вікон.
  • Налаштувати систему опалення Вашого житла. Необхідно встановити оптимальний режим опалювальних приладів відповідно до площі приміщення. Не закривайте радіатори опалення декоративними захисними екранами, які перешкоджають циркуляції теплого повітря. Підвіконня не повинні закривати зверху радіатори опалення, щоб не перекрити доступ теплого повітря до вікон. Теж стосується і штор.
  • Для підтримки мікроклімату в приміщенні дуже важливо утримувати у справності витяжку. Правильно працююча вентиляція повинна відводити забруднене повітря назовні. Вентиляційні ґрати необхідно регулярно чистити. Запрошуйте фахівців для обслуговування вентканалів у вашому будинку, які усунуть засори, що утворилися. При малій ефективності природної витяжки можна встановити електричні вентилятори для примусового видалення забрудненого повітря.
ЧОМУ «ЗАПОТІВАЮТЬ» ВІКНА І ЯК З ЦИМ БОРОТИСЯ?

Цікаво прочитати

Наші контакти

logo

Як ми працюємо

пн-пт: 09:00 – 18:00
сб-нд: вихідний

logo

КИЇВ - Відділ підтримки клієнтів

м. Київ, вул. Ялтинська, 10/14

logo

ЧЕРНІГІВ - Відділ підтримки клієнтів

м. Чернігів, вул. П’ятницька, 7

logo

Відділ по роботі з дилерами

м. Київ, бульв. Марії Приймаченко, 8-Б, офіс 1

logo

Відділ сервісу та рекламацій

м. Київ, вул. Ялтинська, 10/14

Відправити нам повідомлення

Зробіть вибір
Telegram Viber Viber